Филип Виденов ще е член на Управителния съвет и изпълнителен директор на новоучредения баскетболен клуб „Дунав-Русе-2016“. Сред останалите 13 учредители са Ангел Поражанов, Пламен Дечев, Пламен Минков, д-р Георги Георгиев и др. Председател на УС е Младен Ганчев, а третият член на съвета е Ивелин Николов, управител на фирма „Хермчес Линд“. Тенденцията е Общото събрание да разшири съвета до 5 души, като в него задължително да влезе и представител на община Русе.
„Кметът Пламен Стоилов гарантира, че общината ще продължи да помага“, заяви Ганчев и изрази надежда, че русенският бизнес също ще застане до клуба.
Той изчисли, че общинското финансово участие в клуба през следващата година ще е 30-40 процента от общия бюджет и благодари на депутата Свилен Иванов, който помагал на клуба и сега.   
Ганчев посочи като основен акцент подобряване на работата в школата. Според него класирането на 4 отбора за държавните финали е безспорен успех. Затова клубът ще кандидатства да бъде домакин на националното първенство за момчета до 14 години. Другият кандидат е Варна. 
„Мъжкият отбор ще участва в „А“ група с ядро от юноши старша възраст. Женски тим засега няма да има“, каза Ганчев.
Обяснението за отсъствие на дамски състав е в липсата на достатъчно подготвени състезателки. 
„Идеята е да изчакаме момичетата от школата да израснат така, че да си позволим след време и добър женски отбор“, подчерта той.
„Дойде време, в което трябва да се вземат мерки за баскетбола в нашия град. Имаме доста добри деца. Засега ще тръгнем с това, което имаме, а в движение ще подобряваме работата си. Русе не бива да изпуска добрите си момчета и момичета. Целта е да разчитаме на наши кадри, а не, както бе преди, на баскетболисти и баскетболистки отвън“, каза Филип Виденов.
Най-добрият български баскетболист през последните десетина години даде да се разбере, че лично ще помага на младите. Той допълни, че в школата може би ще бъдат привлечени нови треньори с модерна методика на работа. Другите наставници също трябвало да се заемат с повишаване на квалификацията си. 
„Нашият план за работа е дългосрочен - поне 10-годишен. Смятам, че първите резултати могат да се очакват до 3, 4, 5 години. Няма и не бива да бързаме“, каза Виденов.