Изпосталял и все така безмълвен, 38-годишният Пламен Петров вчера бе докаран в съда, за да чуе становището на психиатър дали трябва да бъде настанен в специализирана клиника. Началникът на психиатричното оделение в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна доц.Петър Маринов, който трябваше да се произнесе със становище, каквато е задължителната процедура в подобни ситуации, вчера не дойде в залата. Искането е бащата-убиец да бъде настанен за 2 седмици в психиатрична клиника, където да му бъдат направени изследвания. А разрешение за това се дава само от съда. Според резултатите от изследванията ще бъде изготвено и заключението дали Пламен страда от психични болести и в какво състояние е бил на Великден, когато преби до смърт първородната си дъщеря Пламена.
Трагедията стана на 20 април, а най-вероятно агресивността на Пламен се отключила заради детска игра и неподчинение на негова заповед. Самият той на няколко пъти спомена, че иска да се лекува и има проблеми с психиката заради тумор в мозъка. Решението на съда е другата седмица.
Бащата-убиец е застрашен от най-тежката присъда - доживотен затвор без право на замяна. Ако обаче излезе, че той е бил невменяем по време на жестокия побой, най-вероятно суровото наказание ще му се размине и ще бъде настанен в болница.