Лекоатлетът на „Локомотив“ /Русе/ Денис Димитров замина за европейското отборно първенство в Рига с нагласата, че ще търси резултат в рамките на 10,20-10,25 секунди. Европейският вицешампион за юноши в спринта на 100 метра бягане и през миналата година за мъжете, тогава завърши втори, но националният тим отпадна от Първа във Втора лига.
„Надявам се, че атмосферните условия ще са добри и ще позволят да реализирам поне лично постижение за сезона. Целта пред отбора е да се качи в по-горната група. През миналата година в Дъблин изгоряхме с нули в някои дисциплини. Тези издънки не бива да се повтарят“, заяви Спортист №1 на годината в анкетата на „Утро“ и Община Русе.
Той разкри, че ще бяга на последния пост в шафетата на 4 по 100 метра.
„Момчетата на другите постове тренираха заедно на лагер в Сливен. Тогава нямах възможност да се подготвям с тях. Когато пристигнем в Рига, ще поработим за връзката между трети и четвърти пост. Надявам се, че ще приема палката в удобна за атака на първата позиция ситуация“, каза Денис.
Както вече съобщихме, русенската лека атлетика ще помага на националния отбор с още един състезател. Точки за държавния тим ще се опита да спечели копиехвъргачът на „Дунав“ Радослав Иванов.