Как ще се композира съставът на „Б“ група? С този въпрос се обърнахме към председателя на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.

- Г-н Димитров, какви са шансовете да се сбъднат упоритите слухове, че „Дунав“ може да размени мястото си с „Бенковски“ /Бяла/ и да играе отново в „Б“ група?
- По принцип имаше такава идея и възможност. Доколкото знам, бяха проведени и съответните разговори, но аз не искам да вземам отношение, за да не изляза виновен. Струва ми се обаче, че подобна рокада няма да се осъществи и то не по вина на ръководството на ФК „Дунав“. То се опита да направи необходимото. Всъщност, не искам да приписвам вина на никого. 
- Какво се реши на последното заседание на БФС?
- „Марек“ и „Хасково“ бяха допуснати с огромни компромиси до мачове в „А“ група.
- Да се върнем към „Б“ - там, изглежда, е голяма каша?
- Така е. Отборите на „Нефтохимик“, „Пирин“ /Гоце Делчев/ и „Любимец“ висят със страхотни задължения към футболистите си и НАП. Никак не е розово и положението на „Ботев“ /Гълъбово/. Ако тези дългове не бъдат изчистени, въпросните тимове могат да бъдат пратени директно във „В“ група. Тези дни чух, че „Ботев“ готви някакво обединение с „Верея“ /Стара Загора/.
- Какъв в крайна сметка ще е съставът на групата и дали феновете на „Дунав“ имат основание да очакват положителна развръзка за своя тим?
- На този въпрос може да отговори само Изпълкомът и спортно-техническата комисия към БФС.