Арогантен русенец прекара 5 денонощия, след като бе хванат да рита дете в центъра на Русе.
Грозната сцена се разиграла привечер пред Съдебната палата, след като момиченцето и приятелката му приключили репетицията си по балет. Двете деца седнали на пейка в центъра, за да изчакат родителите си. В същия момент видели как пияният Р.М. гони друг мъж и му крещи да му върне запалката.
Преследваният хвърлил запалката в градинката край децата и тогава гневът на пияния се изсипал върху тях. Той започнал с пълно гърло да им държи сметка защо си играят със запалката му и докато смаяните дечица се чудели как да се отърват от разбеснелия се чичко, той започнал да рита едното по краката.
Минувач чул виковете за помощ на момичетата, бързо дръпнал изпадналия в делириум нападател и звъннал в полицията. Той бил откаран в Първо районно и се сдобил с акт за дребно хулиганство. Районният съд подчерта бруталната агресия на мъжа, както и факта, че грозната сцена се е разиграла на централния площад. Дори и в трезво състояние в съдебната зала разкаяние и съчувствие в очите на Р.М. не се виждали, макар че формално изразил съжаление за стореното. Затова му наложи наказание от 15 денонощия в ареста за преосмисляне на поведението в компанията на престъпници.
Той обаче обжалва и Окръжният съд се смили над него като намали наказанието му до 5 денонощия в ареста.