Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова призна, че не е доволна от представянeто си през завършващия сезон.

26-годишната тениситка изпадна от топ 100 на световната ранглиста за първи път от 2010 година. Днес тя е на незавидното 118-то място в класацията на WTA.

"Не съм доволна от сезона. В повечето турнири отпаднах в началната фаза. Все пак не съм и особено притеснeна, защото си давам сметка, че има и такива моменти в кариерата на всеки един спортист, в които нещата не се получават. Знам причините и работя върху тях, за да ги отстраня", коментира тя.

"Определено очаквах по-добри резултати, но гледам напред. Драми няма. Не съм много притеснена, че падам в ранглистата. И преди съм играла квалификации. Не виждам проблем. Такава е ситуацията в момента", допълни пловдивчанката, която ще завърши сезона с участие в Турнира на шампионките, за който получи "уайлд кард".

Миналата година тя достигна до полуфиналите на турнира, който и тази година ще се проведе в столичната зала Арена "Армеец".

"Благодаря на организаторите, че отново ми гласуваха доверие. Ще дам всичко от себе си, за да го оправдая. По всичко изглежда, че турнирът ще бъде по-силен от миналата година. Ще има четири състезателки от топ 20. Ще се опитам да остана спокойна и концентрирана върху собствената си игра", сподели Цвети.

Пиронкова каза още, че след турнира в София ще направи по-дълга почивка, за да осмисля ситуацията.

"След това ще реша къде да започна следващия сезон", допълни тя.

Пловдивчанката поздрави и най-добрия български тенисист Григор Димитров, който вчера в Стокхолм спечели първата си титла от турнирите на АТП.

"Постижението на Григор е уникално. Той показа, че е на високо ниво и е равностоен на най-добрите. Вярвам, че тази титла е само първата от многото, които ще спечели. Пожелавам му да влезе в топ 20 до края на сезона и да използва инерцията, за да върви още по-нагоре през следващата година", завърши Цветана Пиронкова.