В уникален бизнес експеримент русенската „Топ Мен“ успя само за четири дни да ушие и достави костюми по поръчка на 30 топмениджъри, управляващи някои от най-големите фирми в САЩ, научи „Утро“ от собственика й Мартин Йорданов. Демонстрацията на бързина и точност била направена по време на конференцията TOCICO 2014 (Theory or Constraints International Certification Organization), организирана във Вашингтон от консултантската фирма „Голдрат“. Костюм с марката на „Топ Мен“ Richmart с избрани от тях кройка и десен и със своето име на етикета получили собственици и управляващи от световно известни компании като „Боинг“, „Мазда“, „Бош“, „Хитачи“, „Проктър анд Гембъл“ и др.
Мерките били взети на старта на конференцията на 7 юни и изпратени онлайн в Русе, където била създадена специална организация, за да могат те да се ушият само за един ден. Така доставката била направена с куриер по въздух точно за финалното парти на 11 юни.
Собственикът на „Топ Мен“ Мартин Йорданов сподели, че невероятната демонстрация е била обявена от него още на предишната конференция на „Голдрат“ и обещанието му да ушие персонален костюм за всички участници била посрещната с голяма доза недоверие. Още тогава той обявил, че костюмите ще струват „кой колкото даде“, а получената сума ще бъде дарена на „Голдрат“. Събраните средства в размер на $8000 ще бъдат използвани за създаване на видеофайлове, преведени и на български език, които ще адаптират бизнес знанията от „Теорията на ограниченията“ на доктор Ели Голдрат на достъпен за деца език. Видеоинформацията ще се разпространява чрез интернет. „Топ мен“ е единствената фирма в страната, която ползва услугите на „Голдрат“.
Именно кратките срокове за производство и доставка /до 2 седмици/ са най-голямото конкурентно предимство на българските фирми в модния бизнес. Браншът ни има най-модерните фабрики в Европа, направени през последните години, смята Йорданов. Тази на „Топ Мен“ е вероятно най-голямата в Европа. Високото технологично ниво на производство дава възможност себестойността на костюмите по поръчка да се намалят до достъпни нива, предлагайки цени близки до тези на конфекцията. Към момента русенската компанията произвежда 200 хил. мъжки костюма годишно за водещи европейски модни марки.