Бързо и необичайно гладко премина вчерашната сесия на Общинския съвет, като единственият по-разпален спор дойде не заради някой от разглежданите точки, а заради желанието на двама граждани да вземат думата по градски проблеми. Единият от кандидатите - местният лидер на партия Българска левица Мариян Димитров, не можа да се пребори за микрофона въпреки подкрепата на опозицията, но общественикът и бивш главен инженер на Общината Георги Манев събра мнозинство при гласуването и сподели вижданията си за ремонта на „Александровска“ в участъка от площада до Историческия музей.
Според Манев е добре, че подземните комуникации се сменят преди да се направят новите настилки, но е лошо, че те не се слагат в колектори, което в бъдеще при евентуални аварии би спестило разкопаване и излишни средства. Тези колектори не съм ги измислил аз, видях ги в Прага, подчерта той.
Някогашният общински главен инженер се върна в миналото, за да сподели, че такава система в Русе започнала да се прави още преди повратната 1989 г., в резултат един колектор бил изграден на бул. „Скобелев“. За съжаление, той и до днес бил празен. Георги Манев разкритикува и техническото решение за  осветлението по улицата.
Смяната на подземните мрежи не влиза в проекта за реконструкция на „Александровска“, техните собственици ги реконструират за своя сметка, а Общината няма  средства за колектори, обясни зам.-кметът по строителството Димитър Наков. А това че колекторът по „Скобелев“ все още бил празен, се дължало на факта, че през 2003-2004 година живеещите в района не пожелали да станат абонати на „Топлофикация“.