1599.11 лева е сумата, която русенци събраха в подкрепа на Ани Цануйкова по време на специално организирания благотворителен концерт в неделя вечерта.
Младата майка стана известна със саможертвата си в края на миналата година, когато влезе в пламнала къща във видинското село Тополовец и спаси малката си дъщеря. От огнения вихър Ани излезе с 30% изгаряния, мъжът и я напусна и сега смелата майка е в тежко финансово положение.
На сцената в Пленарна зала съпричастността си с болката й изразиха 14 русенски изпълнители и състави, между които Нора Чернева, която стана известна с участието си в X factor, и Цонка Върбанова от „Гласът на България“.
Основният принос в събирането на средства се дължи не на продажбата на билети, а на частно дарение от жена, която е обещала да преведе по банковата сметка на Ани сумата от 500 евро, обясни за „Утро“ организаторът на благотворителното събитие Бисер Тодоров. Останалите 590 лева са събрани от входа за концерта, както и от индивидуални дарения на зрителите. Парите бяха връчени в края на концерта на развълнуваната Ани, която присъства на организираното в нейна чест събитие.
1000 лева от даренията ще отидат за операция на носа на младата Ани. Именно в тази област са най-тежките изгаряния на жената. Концертът в Русе е единственият, който досега е организиран в подкрепа на пострадалата майка. Това е третото благотворително събитие, което организирам, защото обичам да помагам на смели хора, обясни Бисер Тодоров.