Цар Киро замина на втори меден месец ден след като излезе от затвора. Със съпругата му Костадинка празнуват златната си сватба на воаяж в чужбина, потвърди пред "Стандарт" синът им Ангел, който в събота вечер лично ги закарал на летището.

Ден след като излежа присъдата си за отправени смъртни заплахи, Цар Киро изчезна в чужбина, научи "Стандарт". "С майка ми отидоха на втори меден месец", сподели синът на Кирил Рашков Ангел. По думите му двамата отдавна планирали да останат насаме, за да си починат от всичко, което се случи на фамилията през последните две години. Излизането на Цар Киро от затвора съвпаднало с 50-годишнината от брака им, затова двамата решили да отпразнуват златната си сватба в чужбина.

Още преди да стане отново свободен човек, Рашков и жена му Костадинка планирали пътуването да бъде зад граница. Уредила го царицата, като предварително запазила самолетни билети за двамата. Синът им ги закара в събота вечерта на летището, но категорично отказа да съобщи къде родителите му ще направят втората си сватба. Обясни само, че имало още една причина да заминат за чужбина и тя е, че искали да избягат от журналистите, които от петък ги преследвали. Репортерите по думите му ги дебнели от всеки ъгъл и дори спели пред пред дома им в Пловдив, където двамата се прибраха, след като Цар Киро излезе на свобода. Костадинка била стегнала багажа предварително и двамата успели да се измъкнат незабелязано късния следобед в събота. По традиция половин век съвместен брачен живот означава, че двама души ще останат завинаги неразделни и в радостта, и в неволите, разказаха съседите им. На златната сватба съпрузите трябва да повторят церемонията по бракосъчетаването си, както и да заменят старите си златни пръстени с нови, гласят още поверията.