Над 40 виртуални булки любовчийки от Разградско са засечени т.г. да получават недекларирани доходи от наивни чужденци, които пращат пари срещу обещания за любов и съвместен живот. Рекордьорка засега е 36-годишна майка на две деца, която се представяла за мома. Тя натрупала над 330 000 лв. от чужденците.
Съдът я осъди да плати 52 000 лв. данъци и даде условна присъда. Тя ще трябва да върне и неправомерно получените от държавата детски надбавки, съобщава "Труд".

Този “бизнес” в Делиормана продължава, въпреки че държавата масово съди жените за неплатени данъци. В съда в Разград не минава седмица без дело за доходи, които не са декларирани пред държавата. Булките по интернет обаче плащат налозите и получават условни присъди. Така им остават солидните заработки, които в някои случаи минават 330 хил. лв. за 5 години.

Най-печелившите измами, които се превърнаха в патент на фамилии от Разградско, се вихрят вече от няколко години. При тях млади и по-зрели жени намират в сайтове за запознанства предимно турскоговорещи чужденци, пръснати из света. Завързват флирт със самотниците по интернет или телефона и обещават да им пристанат.

За да не бъдат изловени, измамниците вече ползват карти на румънски оператори на мобилни услуги или пътуват до северната граница, за да водят разговорите от там. Други предпочитат да ползват гръцки оператор и така се надяват обажданията да не бъдат засечени.

Докато върви виртуалната свалка, жените “стават жертва” на всякакви житейски несгоди - болести на близки, кражби на пари, безработица и др. Зажаднелите за любов чужденци щедро пращат пари, за да спасят бъдещите си невести от проблемите. Те пък край нямат и така паричните преводи текат на воля.

Понякога мъжете се усещат и спират плащанията. Но оплаквания рядко подават. На тяхно място в мрежата попада друг наивник.

Залавянето на булките бегълки става чрез преводите, които получават. Пред съда жените отговарят само за недекларираните и невнесени данъци. Преди дни магистратите осъдиха 26-годишна “булка”, която за 4 г. получила близо 200 превода на суми от мъже от 12 държави. Жената заработила близо 76 000 лв. Тя обаче е далеч от изкараните 233 хил. лв. за близо 6 години от 33-годишна любовчийка. Жената си докарвала близо 3800 лв. месечно с този бизнес.