Разрастването на електронната търговия е в основата на разширяването на куриерските услуги в последните години. Това заяви за „Утро“ Димитър Георгиев - управителят на куриерската фирма „Д и Д Експрес“, която отпразнува 15-годишнината си в Русе с изискан коктейл. Компанията, която е сред първите пет по оборот в бранша, бе поканила за празника си свои бизнес партньори и клиенти.
През 1996 г. основните пратки бяха документи, но сега с интернет, електронните подписи и модерните технологии фирмите вече рядко използват пощите. За сметка на това все по-голяма част от оборота на куриерските фирми се формира от доставки на стоки, поръчани онлайн. В България електронната търговия все още държи дял под 10%, докато във Франция вече достига 50%. Именно бързото й развитие у нас в последните години позволява на бранша да расте с по 7-8% годишно въпреки всеобщата криза, обясни Георгиев. Предстои обаче отсяване на добрите фирми, тъй като на българския пазар оперират близо 100 компании, докато в повечето държави куриерски услуги предлагат 5-6.
„Доверие за Доверие“ е кредото на „Д и Д Експрес“, което позволява на фирмата да печели клиенти с бързи и надеждни куриерски услуги, съобразени с ритъма на съвременното ежедневие. Компанията гарантира доставка на пратки в цяла България на следващия работен ден. Тя разполага с мрежа от партньори в над 200 държави.
У нас „Д и Д Експрес“ има 49 офиса и осигурява работа на 350 човека.