Загрижена за снаха си свекърва се прости с 1900 лева, след като измамници я преметнаха по схемата „Дай пари за операция“.
В четвъртък в 10 часа вечерта на домашния телефон на 85-годишна жена в Ряхово се обадил женски глас, който тя оприличила на снаха си. През сълзи жената обяснила, че си е счупила крака на няколко места и трябват 4000-5000 лева за златни пирони. Веднага след това в разговора се включил мъж, който се представил за „д-р Тодоров“ и казал, че влиза да прави операцията, но ще прати човек за парите. Бабата имала само 1900 лева, но „докторът“ склонил да ги вземе на първо време. Тогава старицата обяснила къде живее и 30 минути по-късно пред къщата спряла кола. Възрастната жена предала парите на „санитаря“, който бил на около 25 години, висок към 1,70 м, слаб, с тъмен цвят на кожата. На следващия ден старицата се обадила на внучката си да попита за състоянието на майка й и така разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство.
Това е 45-а измама в Русенско от началото на годината, като излъганите възрастни хора са дали доброволно на тарикатите над 60 000 лева.