Заради мудни съдебни процедури е напълно възможно договорът на клуб „Олимпиец“ за Халите да влезе отново на дневен ред в Общинския съвет. Делото във Върховния административен съд, който трябва да разреши спорния казус с конкурса за нов наемател, е насрочено чак за март следващата година. За него освен жалбоподателят „Пацони Маркет“ са призовани Общината, „Билла България“ и ЦБА. Голямото отлагане по всяка вероятност ще остави делото неприключено до май следващата година. Тогава удълженият договор на „Олимпиец“ за търговския обект отново ще трябва да се прегласува на пожар и може да бъде удължен за още година или повече.
„Пацони маркет“ обжалва във Върховния административен съд решението на русенските магистрати, които отхвърлиха жалбата на русенската верига срещу конкурсните условия за отдаване под наем на Халите. Така Общината ще трябва да изчака и постановлението на върховните съдии, за да стартира процедурата. Освен „Пацони“ оферти за атрактивния търговски обект подадоха още ЦБА и „Билла“.
Собственикът на търговската верига Пламен Здравков обжалва конкурсната документация, в която бе посочено изискване за минимален годишен оборот 1,5 млн. лева и печалба поне 800 000 лева. Според него вкараните без решение на Общинския съвет допълнителни условия са дискриминационни. Според русенските магистрати обачe методът за изчисляване на резултатите от конкурса изключват субективизъм и дискриминационен елемент.
Заради съдебното дело Общинският съвет на свое заседание взе решение клуб „Олимпиец“ да стопанисва Халите за още една година, като срещу това ще превежда по 20 хил. лева месечно на спортните клубове по банков път. Както изглежда обаче, до май 2014 г. делата за конкурса ще са все още далеч от приключване.