Крадците на чанта на 13-годишно момиче от пейка на ул.“Александровска“ през август миналата година, в която имало лаптоп и смартфон за общо 1000 лева, са заловени от служители на Първо РПУ. 24-годишният Йордан И., който е осъждан, и жена му Сийка П., на 19 г., и двамата от Иваново, са задържани в четвъртък след издирване по записи от видеокамери на магазини срещу пейката до заведението „Планет Фууд“.
По време на разпита Йордан казал, че децата му са си играли с лаптопа и са го почупили, след което той го изхвърлил, защото никой не го потърсил. Мобилният апарат пък бе намерен от полицията тази зима в заложна къща и върнат на детето. В крайна сметка Йордан в четвъртък е възстановил на момичето 300 лева за лаптопа.
На 5 август 2013 година около 18.15 часа четири 13-годишни момичета седели на пейката и решили да си купят сладолед от близкия продавач. Едното си оставило чантата и когато след минута се върнало, от нея вече нямало и следа. Нямало я и седящата до децата на същата пейка циганка. След подаден сигнал полицията започна издирване, което приключи в четвъртък.