Любовта към чашката, която все го вкарва в сериозни прегрешения и потъпкване на закона, изигра лоша шега на Симеон Ж. Третото му залавяне за грубо хулиганство преля чашата и го прати в затвора за година и половина при строг режим. Присъдата на Русенския районен съд може да се обжалва.
Мъжът имал навика да си допива на бензиностанция ОМВ край гарата. Любимото мезе на питиетата му обаче била една от служителките. Жената редовно отнасяла грубите му обиди и псувни. Била е свидетел и на предишното му задържане, когато на същата бензиностация Симеон се прославил със зулуми и бил наказан условно. Още в изпитателния срок, на 10 юни тази година, той отново действал по традиционната схема и след хулите и удара по жената, тя натиснала паник бутона и на място дошли служители от охранителната фирма и полицаи от Първо районно. Те също познавали добре хулигана, който и този път не им останал длъжен и почнал да се дърпа и да сипе закани срещу тях.
Самият Симеон прокара тезата, че в малките часове на априлската нощ е бил неадекватен заради близо двата промила алкохол в кръвта и е нямал намерение да се съпротивлява на униформените. Лошото пиянство обаче не смили съдиите над него, които приведоха в ефективно изпълнение предходната му условна присъда в размер на две години.