Митничари предотвратиха опит за нелегален износ на 36 524 долара и 11 195 евро от Румъния за Турция през Дунав мост в четвъртък през нощта. По-малко от ден след това румънката Габриела се призна за виновна за трафика на валута и се споразумя с прокуратурата на една година условно с три години изпитателен срок. Това е окончателното наказание за 34-годишната безработна жена, която вчера си тръгна от съда, нарамила багажа си. 
Валутата е намерена в част от румънците, които пътували с автобус от Букурещ за Истанбул в четвъртък през нощта. На митничарите им направило впечатление, че туристите имат тлъсти пачки в джобовете си и започнали разследване. По време на разпитите пътниците казали, че парите са на тяхна сънародничка, която също пътува в автобуса. Жената обяснила, че е търговка и отива в Турция, за да купи златни накити с изкараните от търговията пари. Валутата на стойност 74 672 лева ще бъде отнета в полза на държавата, а автобусът е освободен да продължи за Турция.
Това е третият опит за нелегален износ на валута от румънци тази година. На 26 март на Дунав мост у петима румънци бяха намерени долари и евро за 430 000 лева, които се оказаха на единия от тях. През април на пункта също бе зaловен румънец, който бе скрил валута за над 100 000 лева.