37-годишната Елка Н. да бъде задържана за постоянно в ареста, където да чака трета присъда за измама. Това реши състав на Русенския районен съд и взе най-тежката мярка за неотклонение на безработната висшистка. Елка и адвокатът й обаче вероятно ще обжалват задържането пред Окръжния съд, от когото ще поискат жената да бъде пусната под домашен арест.
Висшистката, която е с постоянен адрес в София, но всъщност живее на село и се препитава с гледане на животни, е задържана за подлъгване на потребители на популярния сайт prodavalnik.bg, който се преименува на olx.bg. Жената публикувала обяви за изгодни телевизори и тъй като ниската цена на иначе приличната техника приковавала вниманието на сърфиращите в интернет, тя искала от купувачите капаро. Така, още преди изобщо да са се докоснали до телевизорите си, потребителите плащали по 50-100 лева авансово, за да си запазят стоката и да не изпуснат супер изгодната оферта. Техника обаче така и не виждали, а резултатът от схемата бил, че Елка припечелвала лесни пари с мними оферти за сметка на отънелите джобове на заблудените хора.
На въдицата й се хванали хора от Ловеч, Балчик, Русе, Варна и Чирпан, от които за 4 дена през февруари 2014 година успяла без пот на челото да отскубне 300 лева. 
Съвсем друга версия обаче представи защитата на два пъти осъжданата жена. Според адвоката й Елка направила услуга на нейния познат Васил по прякор Джими. Пуснала обявите в сайта за продажби от негово име и била просто посредник на сделките. Елка не отрича, че е получила капарото от подлъганите клиенти, но твърди, че има разписка, която доказва, че е предала парите на въпросния Джими. Вярно било, че тя комуникирала онлайн с потребителите и разяснявала подробности за телевизорите. Уточненията обаче също правела от името на нейния познат, твърди още Елка.
„Не съм искала да заблуждавам хората, които са ми пращали пари. Ако Васил е лъгал, значи съм лъгала и аз. Казвах на хората, каквото той ми кажеше“, заяви пред съда 37-годишната жена. И уточни, че Джими й обяснявал, че изгодните телевизори се бавели, тъй като стоели на митницата и трябвало да бъдат освободени.
„За кратко време Елка последователно е изграждала неправдоподобни тези, за да заблуди клиенти с мнимо предлагани стоки. През 2012 година тя е съдена за документна измама, а година по-късно, в изпитателния срок на първата си присъда, е осъдена за измама за сходно престъпление. Тогава е имало множество подмамени от цялата страна, които са били заблудени да й преведат пари за мними стоки“, посочи в мотивите си съдът и взе за Елка най-тежката мярка за неотклонение. 
За повторната измама 37-годишната жена може да получи между 1 и 8 години затвор.