Увеселителни заведения и футбол - с това основно бе белязан животът на 43-годишния съсобственик на известната столична дискотека Константин Александров, който загина при инцидент в Турция.

Информацията за смъртта на Александров дойде в сряда от Турция, където той е бил на почивка със съпругата и децата си. "24 часа" се свърза със съдружника му и близък приятел Петко Димитров, който отрече спекулативните информации, но бе лаконичен: "Той падна от кея".

"Скъпи приятели, с прискърбие бихме искали да ви съобщим, че Бог взе при себе си нашия обичан колега и истински приятел - Константин Александров. Само на 43 години, един от създателите и собствениците на Night Flight, Bar Flight и Club 33, ни напусна завинаги след нелеп инцидент. През целия си живот Косьо бе отдаден на общия ни бизнес, който започнахме от нулата, и на най-близките си хора. Живееше и дишаше заради тях.

Боготвореше
съпругата си
Цвети,
приятелите си,


сред които имахме честта да бъдем и ние", пишат колегите му във фейсбук профила на "Найт Флайт".

Повечето съдружници и приятели на Косьо Александров са свързани с "Локомотив" (Сф) и мажоритарния собственик на клуба Николай Гигов.

Останалите са Орлин Алексиев, общински съветник от ГЕРБ, който бе замесен в кокаинова афера наскоро, тв водещата и дъщеря на Николай Гигов Ели Гигова - бивше гадже на най-добрия му приятел Петко Димитров, и музикантът Иван Несторов-Амебата, който заедно с Фънки организира мегаконцерти на световни звезди в България.

Покойният собственик на най-посещаваните нощни клубове за забавления е бивш нападател в младежки формации от А група, но от зората на демокрацията. Любовта му към тази игра го свързва с приятелите и партньорите му в бизнеса и живота.
Футболът и образованието обаче играят поддържаща роля в начинанията на Александров.

Той завършва
право, но не в
Югозападния
университет


в Благоевград, както много от магистратите у нас (включително напусналият вчера съдебната система прокурор Роман Василев). Дипломата на Константин Александров е от Софийския университет "Св. Климент Охридски", където е слушал лекциите на светила като Александър Джеров и Борис Велчев, спомнят си негови колеги, много от които днес са прокурори, съдии и адвокати.

Александров играе футбол като юноша в "Левски", но не продължава със спортната си кариера като състезател. Години по-късно ще стане член на управителния съвет на "Локомотив"(Сф).

Още като студент през 90-те е започнал кариерата си в развлекателния бизнес като рекламен консултант в радио "Сигнал плюс", което тогава се управлява от водещия на "Всяка неделя" Кеворк Кеворкян. Радиото е известно в миналото като първото, което популяризира турбо чалга хитовете в ефир. Покрай тази работа се запознава с бъдещия евродепутат Слави Бинев - тогава съдържател на нощни заведения.

Бинев забелязва
качествата
на амбициозния младеж


и го взема на работа в едно от заведенията си - "Дали", което е до Ректората на Софийския университет.

Там Косьо Александров показва завидни умения да контактува с клиенти и артисти, които гостуват, за да забавляват посетителите. При Слави Бинев той се среща с бъдещия си партньор и един от най-добрите си приятели - Петко Димитров. По това време той също работи за основателя на "МИГ груп". Постепенно от наемни работници Александров и Димитров стават част от управлението на фирмите на Бинев.

През 2001 г. Косьо официално става член на управителния съвет на "МИГ груп", която стопанисва столичните дискотеки БИАД, "Дали", "Анаконда". 4 г. по-късно в отношенията между Александров и Бинев настъпва срив. Тогава той, Петко Димитров и още 7 души от мениджмънта на заведенията напускат и започват собствен бизнес. Регистрират фирма и правят кафене на "Граф Игнатиев". След това основават култовата чалготека "Син Сити" на площад "Възраждане". Постепенно стават собственици и на други заведения като "Найт Флайт", а една от последните им придобивки е "Буда бар" на "Леге". Там е съдружник с няколко души - съпругата на приятеля му Иво Тонев, Петко Димитров, Иван Несторов-Амебата и общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Освен с нощни заведения обаче Константин Александров е имал и бизнес с бутилиране и продажба на минерална вода от района на Своге.

Сред съдружниците на Константин Александров във фирмите му личат имената на бивши футболисти на "Локомотив " (София) и на хора, които са тясно свързани с клуба. Самият Александров и Петко Димитров преди време също бяха част от УС на футболния клуб и минават за доверени хора на боса Николай Гигов.
Родителите на
Александров са

кумове на бившия централен
нападатетел на "Локо"
Бойчо Величков-Бобъра.


В "Бибосс" ООД, с която държи част от нощните заведения, Александров е партньор с бившия футболист на "червено-черните" Цветан Генков. Във фирмата с най-голям дял е дъщерята на собственика на "Локо" Ели Гигова.
В други фирми Александров е съдружник с роднини и близки на Иво Тонев, който е бивш изпълнителен директор на клуба от кв. "Надежда".

С Бойчо Величков са били заедно в УС на "Локомотив" (Пловдив), а след това развиват бизнес чрез 2 общи фирми, които стопанисват заведения.
Една от последните бизнес сделки, буквално седмица преди да намери смъртта си на кея в Анталия, Константин Александров сключва точно с него. Величков притежава модерен комплекс в кв. "Люлин", който включва автомивка и кафене. Преди година двамата сключват договор за продажба на дяловете и така Косьо става собственик на още един обект в София, който се нуждаел от разработване.

Амебата: Косьо беше двигателят в бизнеса

"С Константин бяхме приятели, много стойностен човек. Неприятни са ми всички тези жълти неща, които се изписаха за него", каза Иван Несторов-Амебата, собственик на "София мюзик ентърпрайсис" заедно с Димитър Ковачев-Фънки.
Иван Несторов добави, че не знае подробности за трагедията и как и откъде е паднал Александров. Амебата отказа да навлиза в подробности както за бизнеса, така и за семейството на приятеля си. Уточни само, че се е занимавал с нощни клубове и бил абсолютен професионалист в работата си. Определи го като широко скроен човек, в същото време думата му се чувала като шеф и тежала на мястото си. "Може да се каже, че Косьо беше двигателната сила в бизнеса", завършва Иван Несторов.