Станишев, Местан и Борисов разбиха държавата и нямат право да управляват. Борисов ще пази Орешарски, докато тече задкулисната му сделка с ДПС. Така Николай Бареков коментира отхвърления, пети поред вот на недоверие към кабинета.

Борисов и Местан ще решат кога ще са изборите, обяви лидерът на "България без цензура". Според него Волен Сидеров, чийто депутати подкрепиха вота, се държи като изоставена любовница на Сергей Станишев в една разпаднала се връзка.

Бареков посочи, че държавата се е разпаднала след 4-годишното управление на ГЕРБ, а сега и от едногодишното управление на БСП, ДПС и Атака. "Тези партии я разрушиха и нямат моралното право да я управляват", категоричен бе той.

"Надявам се, че народът няма да се подлъже да гласува "за тези, които разбиха държавата – Станишев, Местан и Борисов", каза още Бареков и настоя представителите на "България без цензура" и Реформаторския блок да бъдат поканени на съвета при президента, за да имат легитимност решенията за предсрочните парламентарни избори.