Сериозно полицейско присъствие се наблюдава в района на сградата на ТВ7 на столичния бул. "Цар Борис III", съобщиха очевидци пред Mediapool в петък. В същата сграда се намира и телевизия Нюз 7, както и офиси на КТБ.

По неофициална информация от два независими източника става въпрос за полицейска акция по претърсването на офисите на свързваната с банкера Цветан Василев медия.

Засега от МВР и прокуратурата категорично отказват коментар.

Първите реални действия на прокуратурата, като разпити и претърсвания на медии и компании, близки до мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев и свързвания с него нов политик Николай Бареков, започнаха след фактическия разпад на управляващото мнозинство след евроизборите.

Неофициално в публичното пространство се въртят слухове за срив в отношенията между Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски, които неприкрито бяха близки. Свидетелство за това е и пълният обрат в политиката на бившите вече медии на Ирена Кръстева и сина й към банкера и доскорошната им "мишена" – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В началото на седмицата в следствието са били разпитани 12 служители на КТБ, сред които и членове на ръководството й. Предстои разпит и на самия Цветан Василев, който е в чужбина.

От държавното обвинение обаче нищо не споделят, дори и неофициално, за предстоящи разпити на Пеевски и Бареков. Формален повод за всичко това стана сигнал на "Протестна мрежа" от края на февруари срещу триото Василев - Пеевски - Бареков за данъчни престъпления и съмнително финансиране.