Защитникът на националния отбор на Хърватия Деян Ловрен счита съдийството на Юити Нишимура за скандално.

Бранителят бе замесен в един от спорните моменти по време на двубоя срещу Бразилия. Главният рефер отсъди изключително спорна дузпа в полза на Селесао, което до голяма степен предреши изхода на двубоя. Бразилия се наложи с 3:1 над Хърватия в двубоя на откриването на Мондиала.

„Всички го видяха. Това е скандал. Ние говорим за уважение. Преди шампионата се срещахме с представители на ФИФА, с които говориха с нас за съдийството, а какво стана?По-добре веднага да връчват купата на Бразилия“, изрази недоволството си Ловрен.

„Мисля, че изиграхме добър мач и показахме, че можем да бъдем равни с Бразилия, но не и срещу 12 играчи“, допълни защитникът.

„Излязохме от терена с високо вдигнати глави. Уверен съм, че ще можем да излезем от групата, но и до този момент не мога да проумея как съдията свири дузпа. Гледахме видео в съблекалнята след мача и всички си задават този въпрос“, каза още Деян Ловрен.

„Защо тогава съм получил жълт картон? Питайте съдията. Ако можете, защото той не говори английски. Вие смятате ли това за нормално. Съдия на Световното първенство да не говори английски“, завърши Ловрен.