Облечени в черно, учениците от 10 „Б” клас на СОУ „Христо Ботев” във Враца се простиха с 16-годишния Николай Димитров. Момчето почина преди дни след побой пред дискотека в града на 30 август. Днес Ники ще бъде погребан в Берковица - родното място на майка му. Трима младежи, познати като местни биячи, са обвинени в убийство по хулигански подбуди. Това са Ивайло Иванов-Акулата, Калин Димитров-Скинара и Иван Каменов-Цофъра.

Класната ръководителка на Николай Димитров заяви в „Тази сутрин” по bTV, че момчето никога не е проявявало агресия. Обяснява си действията на нападателите му със съществуващото у тях чувство на безнаказаност. „За мен това е зверство, жестокост и трябва да получи своето наказание”, каза още тя.

Директорът на училището Виктор Кръстев отправи призив институциите и обществото да си подадат ръка срещу нарастващата агресия. Според него законодателството трябва да бъде променено в посока извършители на детска смърт да се наказват по най-жестокия начин. Приоритет трябва да са животът и здравето на децата, смята още той.

Хиляди приятели и близки се стичат към дома на 16-годишния Николай Димитров днес, за да си вземат последно сбогом с него, съобщава "Конкурент". Съучениците на Ники от „10 Б” клас от СОУ „Христо Ботев” във Враца са едни от първите, които поднесоха цветя. Директорът на учебното заведение Виктор Кръстев обяви ден на траур в гимназията. Знамената на училището са свалени на половина. Още рано сутринта на чина на Ники беше поставен букет от червени карамфили. Чинът му остава празен.

Колеги на родителите, приятели и близки изказват своите искрени съболезнования за ужасната трагедия, която сполетя семейството.