Катя от Варна станала жертва на термичен шок. Младата жена била отличен плувец, но голямата температурна разлика и подводните течения й изиграли лоша шега, съобщава „168 часа”.
Според местните рибари лошо стечение на обстоятелствата се оказало фатално за Катя. Термичен шок , студена вода и много алкохол са довели до удавянето на 34-годишната Екатерина Кънева.

Нейни приятели, които са били разпитани в полицията, са коментирали, че та най-вероятно е искала да се поразхлади.

Преди това тя се почерпила с компания в местно заведение. Свидетели разказват, че веселяците били много шумни, а самата Катя изпила огромно количество алкохол. Като цяло била с малко ексцентирчно поведение. Славела се като много добра плувкиня и запалена сърфистка.

Късно през нощта Екатерина се разсърдила и напуснала купона. Не казала къде отива. Била забелязана от няколко сервитьори и персонал на близдките заведения, че влиза във водата в района на Рибарския кей.

Предполага се, че жената в резултат на термичния шок и влошената координация да е попаднала във водовъртеж и подводно течение, които са я засмукали навътре. След това настъпил края.

Поради това, че тя се е удавила на плитко място, трупът не е бил дръпнат много навътре в морето.