Адвокатът на обвинения в убийството на 4-годишния Паоло от Стара Загора Георги Георгиев втрещи апелативните съдии в Пловдив. При гледането на мярката за неотклонение домашен арест, наложена на Сапунджиев, защитникът ви поиска по-лека, а прокуратурата поиска задържане под стража.
Адвокат Георгиев каза, че болката в семейството на Сапунджиев била не по-малка, отколкото трагедията в семейството на починалото дете. „Моля ви, нещата са абсолютно несъвместими!“, реагираха на тези твърдения съдиите.

Адвокат Георгиев каза още ,че никой не позволява на клиента му да се лекува и ако до дни спуканото му ляво тъпанче не бъде оперирано, той ще оглушее. „Медиите и обществото демонизираха моя клиент. Жена му и децата му са линчувани с камъни като излязат от дома си. Съдиите в Стара Загора се поддават на обществения и медиен натиск“, каза още защитникът.

Той добави, че клиентът му бил прекрасен човек с чисто съдебно минало. Държавното обвинение обаче веднага контрира твърденията на адвоката и показа документи, в които Георги Сапунджиев има съставени 8 акта за нарушения по пътищата със 7 наказателни постановления. Едното от тях е за шофиране с алкохол, другото е за шофиране без книжка. Само през 2011 г. са били наложени 3 наказателни постановления.

Прокурорът поиска постоянен арест, защото определи катастрофата като неслучайна. Осем свидетели са казали, че съвсем близо до мястото на трагедията в радиус на няколко метра в същия момент са играли 3-4 деца. Прокурорът каза още, че случаят не е прецеден затова иска постоянен арест.

„Станалото е съвсем случайно, отвърна адвокатът. В тази пешеходна зона няма къде другаде да се завие и до днес там се пишат по 20 акта на ден при ляв завой. Защо демонизираха човека, който е сгазил цветята за починалото дете? Не полицаите са го намерили, а той сам е отишъл в полицията, след като е разбрал, че го търсят и е казал, че е от Велико Търново, че се е объркал и че съвсем случайно е минал през цветята“, каза още Георгиев.

На делото Георги Сапунджиев не се яви лично. Съдът разпореди да се окаже медицинска помощ на Сапунджиев.

Апелативен съд – Пловдив потвърди мярката, наложена от Окръжен съд Стара Загора – домашен арест. Мотивите са – съдът не смята, че той ще се укрие или че ще извърши друго престъпление.