Тон и половина бетон хвърли русенското семейство Алиеви за запълване на кратерите по ул.“Мадан“. Хората обясниха, че надеждите им за ремонт на улиците в района вече са се изпарили и затова сами са се захванали с мисията да закърпят положението край дома си. Така преди три дена запретнали ръкави и с лопати и бетон запълнили част от дупките.
„Миналата година идваха, обещаваха, че ще направят нещо и се надявахме, че наистина ще помислят за нас. Направихме дори и подписка със съседите. Това обаче не стана и дойде моментът, в който се принудихме сами да свършим работата на Общината“, обясниха станалите по неволя пътни строители.
Самоинициативата на семейство Алиеви вече радва жителите на улицата в кв.“Дружба“ и те се замислят дали да не съберат пари и да продължат с ремонта на останалата част от улицата със зеещи кратери.
„Колите ни се рушат. Затова е по-добре парите ни да отидат за материали за ремонт на улиците, отколкото за части и сервиз на автомобилите“, коментират още жители на района. И обясняват, че макар отдалечен от сърцето на града, кварталът е изключително оживен и непрекъснато има движение по улиците му.
Освен коли, в капана на дупките попадат и пешеходци, особено ако не следят внимателно всяка своя стъпка. Последният пример за това е съвсем пресен - жена се спънала в неравностите и паднала.