"Ние няма от какво да се срамуваме, прибираме се в България с високо вдигнати глави", заяви националният селекционер Любослав Пенев след нещастното поражение от Армения.

Пенев, който говори за БНТ след края на мача в арменската столица, завършил 2:1 за домакините, добави: "Контролирахме мача и аз искам да похваля момчетата. Гордея се с тях, бяха перфектни от първата до последната минута на срещата. Направихме невъзможното поне да спечелим една точка, но не успяхме".

Българският наставник отново се изказа остро срещу съдията на мач на нашия тим от тези световни квалификации. "От самото начало на мачовете в нашата група си мисля, че явно сме станали много силен отбор и не ни се позволява да стигнем до победата. Ако трябва ще питам ФИФА дали да почваме с двама-трима играчи по-малко мачовете си. Явно, колкото и голове да вкараме, не ни се дава да победим. Има фактори, които не зависят от нас - те не ни позволяват да вървим нагоре. Заслужавахме да играе на бараж, друг е въпроса какво щяхме да направим там. За да се стигне до червените ни картони, преди това трябваше да има червен картон за Армения. Няма смисъл да коментираме повече", добави бившият ни национал.

Пенев каза няколко думи и за предстоящия мач с чехите. "Излизаме за победа срещу Чехия. Започваме възстановяване и ще се готвим за мача с чехите", завърши Любо Пенев.