Баскетболистките на „Дунав 8806“ пропуснаха да прибавят нов трофей към колекцията си още преди да е започнал редовният сезон в НБЛ. След спечелената Купа „Русчук“ те стигнаха до финала в надпреварата за Купата на кмета на Димитровград, в който обаче отстъпиха с 87:92 след продължение на „Хасково 2012“.
До допълнителните 5 минути се стигна след тройка от близо 10 метра в последната секунда на редовното време. Две дунавки напуснаха игра принудително още през първото полувреме заради травми.
Хасковският тим поведе в началото. Не след дълго обаче съставът на Георги Божков не само че обърна резултата в своя полза, но и започна да трупа преднина. В края на първата част таблото показваше 24:18 за русенския отбор, но Радостина Димитрова приключи с мача поради травма.
Играта продължи при подобен сценарий, но малко преди почивката се наложи да напусне и Шанте Еванс, след сблъсък с противникова състезателка. На полувремето „дунавки“ бяха напред с 45:34.
След подновяването на играта липсата на две от основните баскетболистки в състава на Георги Божков оказа влияние и „Хасково 2012“ намали изоставането си. Русенският отбор продължи да води до самия край, но успешна стрелба от около 10 метра на Кения Макбий изравни за 82:82 и прати мача в продължение. В допълнителните 5 минути хасковки успяха да поведат и стигнаха до успеха с крайното 92:87.
За „Дунав 8806“ с 21 точки завърши Каролин Тюрен. Въпреки че игра по-малко от 20 минути, Шанте Еванс записа 14 точки и 6 борби. Тия Люис реализира 13 точки, а Зорница Костова и Цветомира Шаренкапова добавиха по 10.
„Здравето на нашите състезателки е най-важното. Когато имаме контузени баскетболистки, резултатът не е важен. Надявам се да се възстановят по-бързо. Засега нищо не можем да кажем за състоянието им. Радостина Димитрова пътува за София и ще мине на специален преглед, а Шанте Еванс се прибира в Русе“, коментира Георги Божков.
В малкия финал „Рилски спортист“ успя да спечели третото място, след като записа успех с 62:61 над „Берое“ /Стара Загора/.