Орешарски не изпълни основни неща, които се очакваха от него и поради тази причина той трябва да си ходи, при това незабавно.

Това заяви на влизане в сградата на Народното събрание лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров предложи парламентарни избори да се състоят на 20 юли.

Сидеров и колегите му от "Атака" се обявиха за незабавна оставка на кабинета "Орешарски", като дори бяха подкрепили искането си с плакати "оставка", издигнати пред камерите, докато лидерът им даде изявление пред медиите.

Орешарски направи нещо много позорно - клекна пред един американски лобист, един абсолютно безцеремонен и безскрупулен тип, който дойде в колониалната територия България и каза "няма да правите Южен поток", а Орешарски му козирува и клекна, обяви основната причина за искането си за оставка на правителството Сидеров.

Това е изключително позорно, категоричен бе той и нарече Пламен Орешарски "поредната колониална марионетка", каквато е бил Борисов и какъвто ще бъде Бареков и останалите, които се готвят да управляват.

Волен Сидеров коментира и как ще гласува партията му по време на вота на недоверие за провал на кабинета "Орешарски" в сектор "Финанси". Той заяви, че очаква разговор с вносителите на вота, но за съжаление не вижда къде е техният лидер.

Когато внасят вот, трябва да си тук - бих го попитал колко души са тук и дали той може да свърши работа, защото ние можем да помогнем за това, тоест вотът да свали правителството, а не да чакаме кога ще се науми Орешарски, или кога от някое посолство ще му кажат, обясни Сидеров, с което даде заявка, че е възможно "Атака" да гласува "за" вота на недоверие срещу кабинета.

Бихме подкрепили вота, но ако има готовност и сериозно намерение, а не г-жа Цецка Цачева да говори, че ще го изтегля - не знам дали не са го изтеглили вече, коментира Сидеров. Ние поставихме условия, както при кабинета "Борисов" - той не ги изпълни и падна и както виждате, този също пада.

Волен Сидеров коментира и темата "задължително гласуване", като подчерта, че това е стара идея на "Атака", но в момента тя се комбинира с предложения за електронно гласуване и мажоритарен вот, с което националистите не са съгласни. Ако има референдум, хората трябва да бъдат питани само по този въпрос, категоричен бе Сидеров.