Камен Донев ще играе и пее благотворително за изгорялата при пожар голяма зала на Драматичния театър в Пловдив. Зрелищният спектакъл ще се разиграе в емблематичния за града под тепетата клуб "Библиотеката", съобщиха от там.

Камен Донев и "Оркестърчи" ще представят любими песни. Певицата Нина Николина и актрисата Елена Бозова са част от 12-членния оркестър, който от 23 часа ще се качи на сцената в името на благотворителната кауза - възстановяването на голямата зала в Драматичния театър. Всички изпълнители участват безвъзмездно, а приходите ще бъдат внесени по набирателната сметка на театъра.

Актьорът, който от години играе своите спектакли под шапката на Драмата, показа голямото си сърце и подкрепи колегите си от Пловдив в трудния момент. На 21 октомври от 19 часа той ще изиграе спектакъла "Възгледите на един учител: Лекция № 2 за всеобщата просвета". И както самия Донев казва: "Простотията, мързелът и завистта убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е да влезеш в библиотеката и да четеш".

Билетите за бутиковия концерт са на цена от 30, 40 и 50 лева и ще се продават на касата на Драматичния театър "Н. О. Масалитинов" и на място.