Европейският бронзов медалист по борба от шампионата за кадети в Самоков 2014 Севгин Хасан участва в седмия спортен фестивал „Олимпийски надежди Албена 2014".

Събитието бе открито днес от вицепрезидента на Българския олимпийски комитет (БОК) и председател на федерацията по аеробика Йорданка Благоева. На официалната церемония присъстваха Стефан Китов – председател на Българска федерация по тенис на маса и Маргита Тодорова – изп. директор на „Албена" АД.

„Искам специално да благодаря на всички вас, на ръководотителите и треньорите ви, че сте тук, в Албена, където условията за провеждането на турнира са отлични – обърна се г-жа Благоева към състезателите. – Пожелавам ви приятни емоции и съм уверена, че всеки един от вас ще даде максимума от възможностите си. Силно се надявам и вярвам, че сред вас са новите европейски, световни, а защо не и олимпийски шампиони на България."

В събитието участие ще вземат над 500 състезатели от България и Румъния, разделени във възрастови групи от 15 до 18 години. Те ще се съревноват в 7 вида спорт - плажна борба, тенис на маса, футбол, плажен волейбол, лека атлетика, баскетбол и плуване. Квалификациите ще завършат до края на днешния ден, а утре са финалите и награждаването в отделните спортове и дисциплини.