Жена с призната 80% неработоспособност била хваната в особено деликатна любовна ситуация от митничари, тръгнали в акция за незаконни цигари.
Пикантната драма се разиграла на 12 декември 2013 година, когато митнически инспектор получил информация за продажба на безакцизни цигари в района на Охлюва. Данните сочели, че стековете са скрити в гараж на семейството на Ю.А., но освен нея ключ имал и съсед, който си паркирал колата там. Затова инспекторите наели ключар, който да отвори вратите и се озовали пред неочаквана гледка на очакван фон. В гаража били открити не само черните чували с цигари без бандерол, но и отдадени един на друг любовници - търговката и наемателя на гаража.
Дамата веднага признала, че четирите чувала с общо 1908 кутии цигари са нейни. Всъщност тя редовно пътувала до София, откъдето се снабдявала с евтини дрехи, които продавала в Русе. По време на последното си посещение в столицата обаче непознат й предложил по-печеливш бизнес - с цигари без бандерол. И тя решила да опита, като първоначално заредила 38 160 къса на стойност 14 310 лева.
Ю.А. вече беше наказана от Русенския районен съд, пред когото се призна за виновна и чу присъда от година и четири месеца условно с три години и половина изпитателен срок. Особено тежка обаче за нея се оказа глобата от 7155 лева - половината от стойността на заловените безакцизни цигари. Затова жената помоли второинстанционните магистрати да се смилят над нея заради освидетелстваната й инвалидност, липсата на имоти и пари и да намалят санкцията. Окръжният съд подчерта, че дамата разчита само на пенсията на мъжа си от 205 лева и че заедно с него притежават само един стар фолксваген. Затова солидната глоба е явно несправедлива и я намали на 1500 лева. Решението е окончателно.