Пенсионер по болест от Русе бе осъден на 2 години условно и 500 лева в полза на държавата заради мръсното си забавление да гледа порно с деца в интернет. Държавата конфискува компютъра и 333 диска с разтърсващо съдържание, които са намерени при претърсването в дома на В.С. Присъдата подлежи на обжалване.
През 2012 година в ГДБОП се получава информация от Интерпол-Висбаден, че е засечена цяла компютърна мрежа от педофили, които си разменяли садистично видео с деца.  В списъка с файловете, които се разпространявали между перверзници от 58 държави, сред които и България, имало повече от шокиращи гледки.
Разработката в Германия започнала по сигнал на възмутени граждани. По IP адресите на компютрите немските полицаи стигнали до педофилите, в това число и до 14 български потребители, които дърпали и разпространявали чрез тази мрежа порно филмчета с малчугани. Срещу тях били заведени дела, а част от тези дела вече са приключили с присъди в София и Бургас, а сега и в Русе.
Обвинението срещу В.С. е, че в рамките на три години той не само е гледал, но е и разпространявал извратени видеоклипчета. Това ставало чрез специална програма за обмен на файлове между самите потребители на сайта за детско порно. Схемата била следната: потребителят се свързва със сървъра в Германия, на който обаче не се качват никакви гадни филмчета. На този сървър той само се регистрира и се показва, че е на линия. Всеки потребител споделял своите файлове с останалите. Ако някой търси нещо „по-горещо“, трябва да напише името на филмчето или какво съдържа, оттам се прави връзка с всички потребители, преглежда се какво са пуснали за споделяне и на клиента му се връща списък със заглавия, от които той си избира какво да гледа. Така обаче човекът, който е споделил този файл, се превръща в разпространител, а собтвеникът на сървъра напълно се отърва от отговорност.
Наказанието за този вид престъпление е до 3 години затвор и до 3000 лева глоба. Затова осъдените до момента се отърват условно или с пробация.