Един от най-продаваните съвременни автори - Хорхе Букай, пристигна в София за премиерата на новата си книга. Пред многобройните си посрещачи писателят  представи своя син, в когото вижда достоен наследник. В литературните среди Демиън Букай вече е заслужил и неговото име да се споменава с  уважение.

Какъв е пътят, който човек трябва да извърви, за да намери и осмисли думата мъдрост? Да разбере къде е източника на сили, които правят човек търпелив, кое го мотивира да бъде постоянен, кое му дава непресъхващата енергия да гони своето щастие всеки ден, и да го разказва?

„Трябва всеки да гони своя път към щастието, възможността да го постигнеш и отговорността за това е твоя. В  крайна сметка всеки е свободен по собствен начин и трябва да има куража да постига нещата без самозаблудата, че си предопределен за това, или пък да питаш някой друг как да стана щастлив. Не, трябва да питаш себе си, това зависи само от теб!”, казва Хорхе Букай.

За него писането не е занаят, професия, средство за препитание, или процес, който трябва да бъде обясняван. Всяка строфа родена из под перото му всъщност е порив – синтез между мисъл и дух, парче  вдъхновение, откривано по равно и в малките и големите неща.

В литературния свят Хорхе Букай не е сам – радва се, че писането е храна за духа и на неговият син, в когото обаче не вижда собствена проекция.