"Аз не подавам оставка, а просто си тръгвам от "Герена" и кракът ми повече няма да стъпи тук", зарече се спортният директор на "сините" Наско Сираков след скандала с феновете днес.

След извънредната среща на ръководството на клуба, Сираков обяви, че няма никакъв шанс да продължи работата си в отбора. "Аз не подавам оставка, а просто си тръгвам от "Герена" и кракът ми повече няма да стъпи тук. Това, което стана, няма аналог в европейския и световния футбол. Това не е моят Левски и това не е нашата публика. Това е срам и позор за името на Апостола. В клуба, в който съм дал 80 процента от съзнателния ми живот и на който дължа много и мисля, че съм дал изключително много – имам участие в 12 титли в историята на клуба. Искам да ме разберете правилно, аз не се чувствам лично обиден, защото тези момчета не са ме обиждали лично. Това е срам и позор за институцията Левски", каза пред журналистите афектираният Сираков.

"Исках да дам най-доброто на Левски. За мен беше най-тежкият ден днес, защото аз трябваше да освободя не само треньор, а и приятели. Не съобразих преди два месеца, че докарвам един човек, който е абсолютен европеец, който няма как да вирее тук. Аз като спортен директор бях длъжен да взема мерки. Аз смятам, че освен парите на Домусчиеви, по-голямата степен, за да бъде успешен проекта Лудогорец, е на Ивайло Петев", допълни той.

"Не вярвам специално мен да ме обвинят в бягство от отговорност. Дал съм прекалено много на Левски, за да ме обвиняват в каквото и да е. До колко ме познавате, не би трябвало да ме питате дали мога да размисля. Аз още в началото казах, че в Левски пари за селекция няма. Да, аз вярвах, че някой от тези футболисти, могат да дадат повече. Съжалявам, че направих компромиси със себе си, но сме в година, когато тези компромиси са наложителни", каза още най-големият голмайстор в историята на клуба.