Бащата на прегазената на автобусна спирка в Пловдив Катя - Илиян Матеев, проговори. В интервю за в. "Марица" той разкри подробности от драмата, която се стовари върху семейството, и как гръцкият студент Христос Боскос и спортния му Нисан са променили живота на потърпевшите.
"Катя си спомня абсолютно всичко от катастрофата. Помни колата, която се е приближавала към нея. Едва ли е видяла очите на шофьора, но помни колата. След това има момент, който й се губи, но после идва в съзнание. Естествената реакция, като на всеки паднал човек е била, да стане. В този момент осъзнала ужаса, че краката й са счупени и има външна рана - костите й са излезли навън", разказва Илиян Матеев.

Той потвърждава, че 16-годишната му дъщеря е травмирана психически. В момента момичето се възстановява в частна клиника. "Част от терапията е да говорим за катастрофата, колкото и да е трудно", допълва бащата.

Той не иска засега да вижда причинителя на катастрофата на дъщеря си Христос Боскос. Смята, че гъркът няма сметка да не се връща в България. "Най-много ме огорчава фактът, че веднага след катастрофата той не е отишъл да види какво става с детето ми. Седял е встрани, въобще не го е интересувало, че е дошла линейка. Дори не е попитал как е Катя, не е направил опит да я види, а това се е случило в резултат на неговото безумие", споделя още покрусения баща. Той не може да си представи как джигит по пътищата, със сума ти глоби, продължава да е с книжка и да шофира с бясна скорост по улиците.

Момичето бе прегазено на автобусна спирка в Пловдив. То едва оцеля, а Христос Боскос е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. В момента младежът е в родната си Гърция. До 13 юни трябва да се прибере в България.