Над 80 състава от различни краища на страната се събраха в Русе на събора „Златната гъдулка“, но останаха разочаровани от оскъдното място, на което се проведе фестивалът. Липсата на химически тоалетни накара гостите да плащат по 50 ст. на частна инициатива, а за храната разчитаха на сандвичи от вкъщи или на ресторантите в парка. Нямаше ги нито познатите скари с кебапчета, нито студените бири. Пейки за зрителите липсваха, а столовете пред сцената се оказаха твърде недостатъчни. Места за преобличане на танцьорите и певците пък изобщо не бяха предвидени, затова за целта се разчиташе на по-тихи храсти в оживения парк.
Въпреки това съборът отново показа, че фолклорът е съкровищница, от която винаги блестят диамантите на българските обичаи, танци, песни и сладкодумие. Гостите от Берковската духова музика разиграха публиката и съвсем заслужено получиха специална „малка гъдулка“.
Състезателната част за вокални и инструментални изпълнители, певчески групи, разказвачи и артисти продължи до 18 ч, след което бяха връчени тазгодишните награди „Златната гъдулка“.