Антония Първанова има "възпитно-хладни отношения" с Меглена Кунева , разкри самата тя пред bTV. За първия ни еврокомисар Първанова каза: "Няма как дълбоко в себе си тя да не знае, че направи грешка. Не можеш да плюеш. Рано или късно всеки от нас си заплаща - с нея постъпиха така, както тя с НДСВ - използваха структурите й, финансите й, за да си направят своята игра".
Дни преди да напусне Брюксел, Първанова разкри, че зад бляскавия живот в европарламента има чисто дамска неудовлетвореност. "Коя жена би имала нормален семеен живот, ако 3 нощи спи в една държава, а 4 - в друга", запита реторично тя, показвайки снимка на дъщерите си.

Първанова показа още една своя страст - мотора си. Тя е фен на Харли Дейвидсън и навсякъде по света си купува рокерски одежди. "Обичам да ходя на събори", каза Първанова, разкривайки неподозираното си амплоа. Избраната за Евродепутат на 2010 година разказа за събора в Милуоки, САЩ: "Двама души бяхме от България на най-голямото събиране на Харли Дейвидсън. Изведнъж на 4 огромни екрана, най-големите, които съм виждала, се появи гърбът на елечето, на което пише София, България. Музиката беше много силна, но на всички около мен с тупане в гърдите казах: "Булгар, булгар, булгар!", похвали се Антония Първанова.