Първата ракета на България Григор Димитров ще работи с известния австралийски треньор Роджър Рашийд. Това съобщи първата ни ракета в профила си във Фейсбук.

"Роджър и аз постигнахме съгласие да изкараме известно време заедно, за да ми помогне той в подготовката за сезон 2014. И двамата се надяваме сътрудничеството да е ползотворно", коментира Гришо.

44-годишният Рашийд до преди дни беше наставник на Жо-Вилфред Цонга. Австралиецът от ливански произход направи име като треньор с Лейтън Хюит в периода 2003-2007 година. След това пое подготовката на Гаел Монфис, преди през лятото на 2011 година да се заеме с Цонга.

Григор Димитров преди дни обяви раздялата с шведската академия Good to Great, където негов личен треньор беше Микаел Тилстрьом, с когото работеха от ноември 2012 година. В момента българинът е 27-ми в световната ранглиста и е в Китай, където участва в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай. В първия кръг Димитров се изправя срещу японеца Кей Нишикори. Двубоят е утре и ще започне около 13:00 часа българско време.