Трима наркопласьори са арестувани при специализирана операция на криминалисти от Второ РПУ. Акцията е проведена в сряда вечерта под ръководството на Окръжна прокуратура.
Минути след закупуване на 10 грама амфетамин са задържани 34-годишният Б.И. и 30-годишният Р.Й., които разпространявали дрога на дребно. Преди тях е бил уличен и още един млад мъж, „закачен“ по разпространителската верига.
В хода на разпитите задържаните издали главния си снабдител с наркотици в Русе Борислав П., на 44 г., който се оказал стар познайник на полицията. Малко по-късно белезниците щракнали на ръцете му.
При последвалите обиски в жилищата на наркопласьорите са намерени и иззети около 50 грама хероин в кутия от сирене, 100 грама марихуана на дози, около 300 грама амфетамин в кутия от сладолед, електронни везни и други пособия за разтегляне и разфасоване на наркотици, 1350 лева, 50 евро, мобилни телефони и сим карти, ползвани от тримата за извършване на престъпната им дейност.
Справка е показала, че двама от задържаните са с криминални досиета. Срещу трима от групата са повдигнати обвинения, но само за Борислав прокуратурата поиска постоянен арест. Останалите са пуснати срещу подписка.
Вчера Русенският окръжен съд задържа за постоянно Борислав въпреки опита на адвокатката му да го отърве с обяснението, че режимът в ареста е неподходящ за клиента й. Оказа се, че докато Борислав бил в затвора в Белене за друго престъпление, бил настанен за лечение в затворническата болница. И лекарите предписали да бъде освободен предсрочно, защото престоят зад решетки му влошавал положението. Борислав обаче изкарал още доста време „на топло“, преди да излезе през лятото на 2012 г. Но и до ден днешен не отишъл на операция - нямал пари.