Два млади живота се пречупиха за миг в кошмарна катастрофа в първите часове на вчерашния ден. В 1.30 след полунощ спортен модел хонда влязъл на „Доростол“ с много висока скорост откъм моста, който свързва улицата с бул.“Тутракан“. От лекия ляв завой автомобилът се унесъл на мокрия от дъжда асфалт, блъснал се в железния стълб от тролейбусната мрежа с левия си калник, завъртял се и се ударил с лявата си страна пак в стълба, който разполовил колата, а предницата й отхвръкнала и се забила в автобусна спирка „Цветница“. При адския сблъсък на място са загинали 28-годишният шофьор на сребристия кабриолет С.Д. и возещата се до него 37-годишна жена. Специализираната лаборатория във Варна ще изследва взетата от водача кръвна проба за алкохол, резултатът ще бъде ясен до седмица.
Сигнал за инцидента е подаден на тел.112 от живеещи в блока до спирката, които наскачали от леглата заради силния грохот. Пристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на мъжа и жената. Полицейски патрул е отцепил движението до идването на оперативната група. Автомобилът е вдигнат и закаран във Втора пожарна, а мястото е почистено от строшените стъкла още по-тъмно.
„Мястото на катастрофата не се характеризира като участък, наситен с пътни инциденти. Позволената скорост там е 50 км/час, но водачът е влязъл по „Доростол“ откъм моста с голяма скорост и не е успял да овладее волана по хлъзгавия асфалт“, се казва в официалното полицейско съобщение за трагедията.