Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов заяви, че изпитва огромен респект към постигнатото от футболистите на русенския отбор срещу италианския гранд „Рома“ през далечната 1975 година.
„За съжаление съм песимист, че скоро ще имаме същите успехи“, каза клубният шеф, след което насочи темата към обстановката в актуалния „Дунав“.
„Подготовката ни за мача с „Добруджа“ мина добре. С изключение на трайно контузения Мартин Цирков всички момчета са на линия. Трябва да вземем този мач на всяка цена, за да се качим на прилично място в класирането. От разказа на г-н Въжаров, а и не само от него знам, че футбол се играе със сърце и самочувствие. Очаквам, че нашите футболисти ще играят с духа на своите предшественици“, заяви д-р Симеонов.
Той обясни, че когато се заел с управлението на клуба, се надявал на повече подкрепа от местния бизнес и обществеността като цяло. Очакванията му обаче далеч не се оправдали.
„Разбира се, един клуб не може да се издържа само от общината, защото не е редно и няма как да стане.  Видяхте, че тази практика бе въведена в „Ботев“ /Враца/ и резултатът е, че врачанските футболисти не са получавали заплати за август. Моля да се разбере, че ФК „Дунав“ не е ангажимент на д-р Симеонов и още двама-трима души, а на Русе! Няма да скрия, че имаме проблеми и че очакваме разбиране дори да е и само със съвети. Футболът не е спорт, от който може да се очаква възвръщаемост, но ето какво научих - клуб като „Любимец“, например, се подпомага от около 20 бизнесмени, които си купуват преди всеки сезон специални ВИП-карти срещу 3000-4000 лева. Друг е въпросът, че ако на всеки домакински мач имаме по 5000 зрители, ще можем даже да се самоиздържаме. Не искам да съм лош пророк, но ако градът ни продължава да следва същото инертно поведение, клубът ни отново ще ритне назад. А знаете къде беше „Дунав“ доскоро“, каза д-р Симеонов.
Той разкри, че ръководството на клуба влязло в контакт с директора на Спортното училище Борис Цветанов с идеята да се възобнови традицията за формиране на паралелки с талантливи деца от региона. В замяна ФК „Дунав“ ще се ангажира с осигуряване на стипендии за тези деца.
„Сега много надарени русенски момчета си тръгват и отиват в школи от други градове. Трябва да спрем това източване на таланти“, заяви Симеонов.
„Градът ни има икономически и човешки ресурс да стои зад един силен футболен клуб, но всичко е въпрос на желание и обединени усилия“, посочи той.
На въпроса какво очаква от мачовете за купата срещу „Лудогорец“, клубният шеф бе категоричен, че важният мач за него сега е само един и той е днес - „Дунав“-“Добруджа“.