Кучето Макс е голям късметлия. Не само че живее втори живот, но и има любящи стопани. От няколко месеца той е част от семейството на секретаря на Общината Димитър Генков, а това лято дори е бил на почивка заедно с него на Балкана, където е тичал на воля.
Митко и жена му Дани осиновяват самоеда Макс от общинския приют. Това става спонтанно, след като виждат снимката му и драматичната му история във Фейсбук. Понеже и двамата са любители на животните, отиват да го видят, а когато срещат погледа му, решават, че няма да го оставят.
Макс попада в приюта след голямо здравословно премеждие. Кучето е страдало от тежко вирусно заболяване, което изисквало скъпо и продължително лечение. Предишният му стопанин го завел във ветеринарна клиника, но после го изоставил, а там то попаднало в общинския кучкарник. Димитър и Дани Генкови споделят, че са останали искрено изненадани колко добре се отнася персоналът на приюта с животните. Благодарение на грижите Макс бил доизлекуван и сега е здраво и игриво куче, което забавлява и умилява стопаните си с лудориите си. Митко разказва, че е много умен и само за десетина минути усвоява командите и триковете, на които го учат.