50-годишен инструктор по кормуване беше изправен на съд с обвинение в побой. Човекът имал „наглостта“ да снима с телефона си как нахален таксиджия се качва и кара по тротоара. Това предизвикало свада, единият ударил другия, той му отвърнал и накрая работата стигнала до съд.
Случката се разиграла през юни миналата година на бул.“Фердинанд“. Пред сградата на бившия „Здравко Чампоев“ станала катастрофа, движението било блокирано и се насъбрала опашка от коли, сред които и тази на инструктора.
В един момент се задало такси. Шофьорът на жълтата кола видял опашката, но решил да прецака всички, качил се на тротоара покрай паметника на Стефан Караджа и дал газ, за да избяга от задръстването.
Инструкторът веднага извадил джиесема си и взел да снима наглеца. Но таксиджията го забелязал. Спрял таксито, слязъл и замахнал към инструктора с палка, която носел със себе си. Праснал човека през ръката така, че той си изтървал телефона.
Инструкторът обаче също се оказал кибритлия. Излязъл от колата и го прострял на земята, след което зачакал да дойде полицията.
Впоследствие таксиджията бил наказан по указа за борба с дребното хулиганство. Той обаче също подал жалба в съда и обвинил таксиджията, че го е пребил. Дори си извадил медицинско. Две съдебни инстанции обаче оправдаха човека.