Имаме уговорка, докато общината придобие собствеността върху полигона, да поставим врата на един от входовете. Тя няма да се заключва с катинар, а със секретни ключове. Идеята е достъп до полигона да имат само превозните средства с учебна цел. Това каза за „Утро“ един от членовете на Съюза на инструкторите, като допълни, че това се прави с цел безопасност и за да се сложи край на смъртта на пътя. Вратата, която е на стойност 1000 лева, ще бъде платена от фирмите за обучение на шофьори, но все още не са направени изчисления колко ще струва поставянето й. Вторият подход към полигона засега се предвижда да остане затворен с железобетонните траверси. 
До тази мярка се стигна, след като областният управител Стефко Бурджиев разпореди пред входовете на полигона да бъдат поставени железобетонни траверси, които да възпрепятстват нерегламентираните гонки. Това обаче предизвика негодуванието на членовете на Съюза на инструкторите, които се оплакаха, че не могат да си провеждат обученията и изпитите. Те се срещнаха с Бурджиев и се договориха за това временно решение. 
Освен това от Съюза на инструкторите ще запълнят неравностите по пътната настилка на полигона, а на 4 юни, както всяка година, ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ и ще направят полигона по-приветливо място.  
Междувременно само няколко часа, след като във Фейсбук беше организирано мирно неделно шествие от дрифтърите в знак на протест срещу затворения полигон, събитието беше отменено. От разпространеното съобщение в социалната мрежа става ясно, че момчетата имат насрочена среща идната седмица с кмета и областния управител, на която ще могат да зададат въпросите си и да получат адекватни отговори директно от управата на града. Участниците в срещата ще настояват да им бъде предоставено място, на което безпрепятствено да провеждат мероприятия, свързани с автомобилния спорт.