Пламен Орешарски стана поредният политик, обещал пари за довършване на историческата спортна зала в центъра на Русе.
Правителството ще отпуснe пари за довършването на историческата спортна зала в Русе. Това стана ясно по време на срещата на премиера с част от националния отбор по волейбол класирането му в четворката на Евро 2013.
„Разгледах подробно проекта и скиците на залата в Русе. Това, което видях, ми хареса. Освен това става дума за публично-частна инициатива. Държавата ще помогне за довършване на залата“, каза Орешарски, без да се обвързва с конкретен срок.
Русе може да домакинства на някои от мачовете на европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година заедно с Варна, намекна още Орешарски.
Обнадежден съм след срещите с премиера Орешарски и министъра на финансите Чобанов, които проведохме заедно с кмета Стоилов и депутатите, заяви вчера областният управител Венцислав Калчев, който бе включил темата в дневния ред на Областния обществен съвет. Той уточни, че очаква държавата да преведе още следващия месец част от исканите 9 млн. лева, за да може да се довърши покривът на залата. Остатъкът щял да се заложи за следващата година.
Калчев отбеляза, че след отказа на Министерството на финансите да финансира русенската зала през юли, той, кметът и русенските депутати са обединили усилия, за да може през 2015-а Русе да стане домакин на европейското първенство по волейбол. Кметът Пламен Стоилов също изрази надежда, че този път държавата ще подкрепи Русе. 
Тъй като членовете на Областния обществен съвет се опасяват, че за пореден път обещанията може да останат само думи, те решиха да излязат с декларация до Министерски съвет, с която да настояват министрите да поемат ясен ангажимент за осигуряване на парите за залата. Тя ще бъде готова следващата седмица. Лансирана бе и идеята с деветте милиона, които държавата ще даде, тя да стане трети акционер в „Проект Русе“. 
Според източници от волейболната федерация, ако залата в Русе бъде изградена в срок, централата ще раздели поравно домакинските европейски мачове в България между Русе и Варна.