- Г-н Илиев, как стои въпросът със селекцията преди предизвикателството с участието на „Дунав“ в Суперлигата?
- Като старши треньор съм наясно, че трябва да привлечем по-класни волейболисти. Веднага искам да кажа, че съм против самоцелно и бутиково освежаване на отбора. Радвам се, че на това мнение е и президентът на клуба Валери Андреев. Истината е, че пътувах до Бургас, за да узная как стои въпросът със състезатели, които биха могли да дойдат в Русе. Сега остава да видим дали ще се стигне до разбирателство по условията, които предлага нашият клуб. В същото време разговарях с мениджъра на националния отбор и „Левски“ Владо Николов. Темата беше кои свободни и добри волейболисти могат да дойдат при нас. В крайна сметка на този етап не мога да говоря с конкретни имена. Продължаваме да работим с 14-те волейболисти, които заварих при идването си в Русе.
- Вярно ли е, че Антон Стаменов може да се завърне в отбора?
- Има такава опция. Проблемът е, че Антон работи в АЕЦ „Козлодуй“ и по тази причина трябва да намерим оптимален вариант за неговото ангажиране. Няма да е добре за самия него, а и не е сериозно, ако участва само в мачовете, затова е необходимо да му създадем предпоставки за пълноценна подготовка. Новината е, че Антон се е договорил с ръководителите си в АЕЦ-а да отсъства за един месец и през това време да тренира с „Дунав“. Той е много добър играч и отборът само може да спечели с неговото завръщане.
- Разбрахме, че възможностите пред Красимир Миронов са три - да остане играещ треньор, да започне сезона само като състезател или да е ваш помощник на пейката. На какъв вариант се спряхте в крайна сметка?
- Красимир работи от няколко години в Русе и най-добре познава обстановката тук. Младите играчи имат респект към него. Краси ще влезе в първенството като основен състезател, защото и без това имаме нужда от втори разпределител. С него се сработихме много добре и съм сигурен, че ще е от полза за него да учи треньорския занаят в движение.
- Как се държат момчетата предвид този скок нагоре с участието им в Суперлигата?
- Тренират здраво и сериозно. Мотивацията им е на много добро ниво.