Баки Солак е новият директор на русенското Бюро по труда - такъв слух тръгна вчера из средите, ангажирани със социалната политика в града.
Проверка обаче показа, че слухът е само наполовина верен. В момента тече конкурс за избор на директор на службата, а Баки Солак е единственият кандидат, който на 9 октомври ще се яви пред комисия. Досегашният шеф на Бюрото Петя Любомирова е напуснала поста преди повече от месец. Близки до нея разказват, че тя вече работи в Корабостроителницата. До избор на нов директор на трудовата борса изпълняващ длъжността е началникът на отдел „Посреднически услуги“ Мария Пеева.
Новината за вероятното предстоящо назначение на Солак за шеф на Бюрото изненада неговите колеги от общинския съвет във Ветово, където той е съветник от ДПС трети мандат. Част от колегите му го описват като силно активен в политическо отношение. Освен общински съветник, Солак е помощник директор и учител в СОУ „Христо Ботев“ в Глоджево. Той стана известен с поста си на заместник на бившия областен управител Мария Димова по времето на Тройната коалиция. Самият Солак не отговаряше на телефона си.