35 баки с 550 литра боя и 125 литра спрей против мухъл дари русенският производител на бои и лакове "Оргахим" на общинската болница в Трявна. С тях лечебното заведение ще обнови два етажа от сградата си, където са разположени част от детското отделение, неврологичното отделение, зоната за физиотерапия и вътрешното отделение. Ремонтът ще обхване площ от над 3500 кв.м. Те ще бъдат покрити със специална боя "Леко със сребърни йони", която не позволява образуването на мухъл и плесени в помещенията, а зоните, които вече са засегнати от вредните гъби, ще бъдат предварително обработени и със спрея против мухъл на "Оргахим".  
"За нас беше важно да представим политика в полза на хората, защото като едно от най-старите предприятия за бои в България сме наясно, че не просто печалбите правят една индустрия, а условията, в които хората живеят. Дадохме си сметка, че трябва да започнем с децата, и то особено с хората, които дишат трудно", каза Таня Николова, младши бранд мениджър "Леко". 
Това е поредно дарение, което екипът на "Оргахим" прави за деца и уязвими групи от обществото. От началото на годината боя и съпътстващи продукти за обновяване на помещенията си получиха 8 детски ясли и Млечната кухня в Русе, както и боя, мебели и техника за Дома за стари хора "Възраждане", Дома за пълнолетни лица с деменция "Приста" и Дома за пълнолетни лица с физически увреждания "Милосърдие".