24-годишният Иван Радуловски е единственият русенски участник в големите концерти на музикалното предаване X factor. Това стана ясно във вторник, когато неговият ментор в шоуто Саня Армутлиева му даде шанса да покаже най-доброто от себе си на финала. Самият Иван й обеща, че няма да е толкова кротък и обран по време на изпълненията си и ще я накара да се гордее с него.
Както „Утро“ писа, музиката е страст на талантливия младеж от дълги години. Иван дори е вокал на момчешката група W.A.T Music. Като малък той пее в детски хор, а в продължение на години се изявява във вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова.
Не с един, а с два старта ще започнат големите концерти на X Factor, които ще се състоят днес и утре. За първи път в световната история на шоуто продуцентът Магърдич Халваджиян сменя правилата.
Стартът на концертите на живо ще протече в два дни и ще бъде съпроводен от две елиминации и двама изгонени. За тази промяна екипът на шоуто получи специално разрешение от „FremantleMedia“.
Първите, които ще излязат един срещу друг тази вечер, ще бъдат момчетата и момичетата. Представени чрез техните ментори, конкуренцията ще бъде между Саня и Заки. Участниците, събрали най-малка зрителска подкрепа, ще излязат на сцената за втори път - те ще се явят на елиминации, за да се борят за оставане в шоуто, като само един от тях ще продължи напред. Един изгонен ще излъчи и вторият лайф концерт в петък, когато най-добрите приятели Любо и Мария ще се превърнат в конкуренти. На сцената ще излязат именно техните категории - момчета и момичета над 25 години и групите и дуетите. 
Смяната на правилата започна още в епизода във вторник, когато бяха излъчени не 12, а 16 финалисти. Журито единодушно реши, че четирима души заслужават втори шанс и върна по един участник в категория. Така палитрата от музикални таланти включва кандидати от 15 до 62-годишна възраст, две двойки близначки, две групи - „Lollipop“ и „The New Way“, баскетболист-рапър, двойник на Рафи, латино инструктор и участници, готови на всичко за победата. 
В същото време зрителите ще могат да видят какви съвети даде на участниците световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе, а след това - компилация между рап и гайда, както и специално цвете, от което ще излезе най-малката участничка. Заради него стилистът на шоуто - Кремена Халваджиян, поръча стотици метри плат.